Een week op trainingingskamp - Zo deel je dat in
Instruire

Een week op trainingingskamp - Zo deel je dat in

Video: Pluspunt - Groep 4 - Blok 8 - Week 2 - Les 9 (Septembrie 2020).

Anonim
Een week op trainingskamp - Zo deel je dat in

Castelli

Voor de profs este de winterperiode de tijd om op trainingingskamp te gaan. Maar nu de eerste voorjaarsklassiekers verreden zijn, begint het bloed ook bij de liefhebbers hard te stromen. Voor velen van ons is dit dan ook dé periode om de base te leggen voor een goed seizoen en bijvoorbeeld een trainingskamp in het buitenland te beleggen.

Steeds meer wielrenners planified in deze tijd een trip into Mallorca, in Costa Blanca of Lanzarote. Doriți ceas este er nou lekkerder dan kilometri maken în verkeersluwe en bergachtige gebieden en de armen en benen te warmen aan de zon in plaats van aan de kachel.

Castelli

Sfaturi om je trainingingskamp een success te maken

Maak voor je vertrekt op trainingingskamp al een goed trainingsplan. Je plan hangt af van van huidige conditie, het doel dat je voor ogen hebt en de omgeving waar je gaat fietsen. Wil je lang bergop rijden, of liever op de vlakke weg, of wil je juist je explosiviteit bergop trainen? Allemaal belangrijke zaken om vooraf over na te denken.

Castelli

Op trainingingskamp gaan este heerlijk. Volledige focus op of fiets, op je training for op onspanning. Je voelt je chiar een echte prof. Maar let wel op, je zult niet de eerste en ook zeker niet de laatste renner zijn die uitgeblust terugkeert van een trainingingskamp. Hoe zorg jij ervoor dat je topfit terug keert van trainingingskamp? Dit moet je weten:

Ga niet te entuziast van

Natuurlijk heb je er veel zin in! De verleiding este dan ook groot om bij aankomst de eerste dag op trainingingskamp jezelf direct uit te sloven en in het zweet te werken. Maar gebruik de eerste dag vooral om te acclimatiseren. Laat je lichaam wennen aan de andere omgeving, de hoogte, de omstandigheden en kom chiar bij van je reisdag. Een rustig rondje peddelen kan natuurlijk geen kwaad, maar rug vooral uit, je hebt tenslotte nog heel de week.

Suntem zijn prof

Elke dag 6 á 7 uur in het zadel doorbrengen is zeker geen uitzondering. Een weektotaal van 30 uur este ook zeker niet raar. Maar waarom? Omdat het kan? Despre omdat hethe afgekeken van de profrenners. Wat daarbij voor het gemak vergeten wordt, is he feit dat profrenners het hele jaar door zo'n 25 uur in week of fiets zitten in dus niet anders gewend zijn. Ben je liefhebber en este een weektotaal van 6 to 12 uur normal voor jou? Dan kun je van 30 uur wel eens flink veel spijt krijgen. Je lichaam este daar immers in niet op ingesteld. În eerste instantie valt het niet echt op, maar de kans dat je later helemaal leeg (în răsturnare raakt) ligt op de loer. Dit is geen onzin, dus spiegel je niet aan een ander maar luister vooral naar je eigen lichaam.

Castelli

Een trainingingskamp doe je vaak niet alleen, je bent op pad met een gezelschap wat hetzelfde doel heeft, namelijk trainen. Dat zorgt niet alleen tijdens de ritten onderweg maar zeker ook na de training voor gezelligheid en goeie gesprekken. Het is leuk om met een groep te trainen, maar als je zelf niet de sterkste bent en toch altijd met de groep meetraint kan het nog weleens gebeuren dat je aan het einde van het trainingingskamp niet meer vooruitkomt. Luister daarom altijd naar je lichaam en dur te besluiten je eigen plan te trekken! Blijf zelf nadenken en volg niet klakkeloos de groepsdynamiek.

Uiteraard zorg je fijne randvoorwaarden: een mooi verblijf, een goeie locatie, een fiets en mogelijke verzorging. Daarnaast este o metodă de pregătire a planului de învățare. Deel je săptămâna pe trasee întâlnite, afară în versurill intensiteiten zodat je optimaal contact profiteren van je voorbereiding. Als je op de plaats van bestemming alles nog moet uitzoeken verlies je kostbare trainingings - of hersteltijd.

Castelli

Zo deel je een trainingingskamp in

Deze globale planificare kun je gebruiken als je gewend bent om tussen de 6 în de 12 u te trainen pe săptămână. Verder kan het een houvast zijn als je anders gewend bent.

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets (optioneel) een uurtje de benen los.
 • Dag 2 = aclimatiseren: 2, 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 4 uur rustige training au întâlnit koffiestop.
 • Dag 4 = duurtraining: 5 uur, rustig uurtjes maken met 2 2 blokken 20 minuten bergop.
 • Dag 5 = rustdag, met optioneel een uurtje losfietsen.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 6 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen met koffiestops în plus.

Ben je meer trainingingsarbeid gewend en train je gemiddeld 12 to 20 uur pe week, dan kun je er naturlijk een schepje bovenop doen. Neem dit als leidraad:

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materiaal klaar en fiets 2 uurtjes de benen los.
 • Dag 2 = aclimatiseren: 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 5 uur training au întâlnit 3 x 20 bergop blokken.
 • Dag 4 = duurtraining: 2 uur rustig rijdenj met koffiestopje.
 • Dag 5 = duurtraining: 5 uur training au întâlnit intervergând bergop.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 8 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maximaal 2 uur rustig peddelen met koffiestops în plus.

Bij een trainingingskamp ben je lekker weg van huis, hoef je niet te studeren, te werken of energie in andere dingen te stoppen. Dat zorgt ervoor dat je meer energie over hebt dan in een 'normal' week week. Je kunt dus iets meer training aan, maar ook herstellen gaat wat makkelijker. Het is alleen wel verstandig om die nodige rugină ook te pakken. Las dus gerust een rustdag of een coffee-ride in. Een dagje flaneren langs een Spaanse boulevard is namelijk ook geen straf. Daarnaast Heeft Goede training antrenează efectul în care je ook goed rugina. Zo kom je sterker terug en leg je op trainingingskamp de base voor een mooi seizoen!